.Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem to jeden z pyszniejszych wiosennych obiadów . Polecam Wam też z młodymi ziemniakami i kotletem lub innym ulubionym mięsem.
SKŁADNIKI

Główka młodej kapusty

3 marchewki

Świeży koperek

8 cienkich parówek
kawałek boczku

Ziele angielskie

Liść laurowy

Sól, pieprz odrobina ziarenek smaku .
PRZYGOTOWANIE

Kapustę szatkujemy cienko i wrzucamy do dość dużego garnka.

Marchewkę skrobiemy i trzemy na tarce o małych oczkach a potem wrzucamy do kapusty .

Koperek szatkujemy i dodajemy do garnka.

Dodajemy przyprawy czyli ziele angielskie, liść laurowy.

Zalewamy zimną wodą tak aby woda była delikatnie nad kapustą.

Gotujemy kapuchę mieszając dość często.

Gdy zaczyna nam delikatnie mięknąć dodajemy wcześniej pokrojone w kostkę i podsmażone razem z boczkiem parówki.

Przyprawiamy solą i pieprzem.

Dusimy pod przykryciem aż kapusta nam fajnie zmięknie.
Jeśli wpis Wam się podobał to będzie mi bardzo miło gdy go udostępnicie u siebie oraz zostawicie dla mnie serduszko .buziollll
Uwielbiam🤗🤗🤗