NAJLEPSZE PIEROGI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI -wpisblogmas nr. 14
Pierogów z kapustą i grzybami nie może zabraknąć na żadnym Wigilijnym stole .U nas jemy je z pieczarkami w środku ,pieczarki sprawiają, że pierogi są lżejsze w smaku .
Dziś przedstawiam sprawdzony przepis na pierogi. Pokażę jak przygotować je, aby na pewno się udały.
Jeśli chodzi o ciasto na pierogi to wszystko dokładnie krok po kroku opisałam tutaj .Kliknij w poniższy link i będziesz wiedzieć jak zrobić idealne ciasto czyli takie ,które nie będzie ani zbyt twarde ani też nie będzie się rozwalać czy pękać .
W tym linku przedstawiam też jak zrobić pierogi na słodko .Te też zawsze są u nas na Wigilijnym stole .
Najpyszniejsze ciasto na pierogi plus moja wersja podania ich na słodko .-WPISBLOGMAS NR.5
Teraz zapraszam po przepis na idealny farsz do pierogów z kapustą .
SKŁADNIKI
- 800 g kapusty kiszonej
- 750 g świeżych pieczarek
- 2 średnie cebule
- olej do smażenia
- przyprawy : łyżeczka cukru, 3 małe liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, płaska łyżeczka pieprzu ,magie
PRZYGOTOWANIE
Pieczarki kroimy a bardziej siekamy drobniutko i podsmażamy .Podsmażone odstawiamy na bok .
Kapustę kiszoną szatkujemy drobno i podsmażamy z przyprawami .
Pieczarki dodajemy do kapusty ,dodajemy trochę magie do smaku i dusimy pod przykryciem przez ok 20 minut na małym ogniu mieszając od czasu do czasu .
Gotowy farsz odstawiamy do wystygnięcia .
Gotowe .Zimny nakładamy na ciasto na pierogi i lepimy .
SMACZNEGO