Kulinaria

NAJLEPSZE PIEROGI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI -wpisblogmas nr. 14

By

NAJLEPSZE PIEROGI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI -wpisblogmas nr. 14

 

Pierogów z kapustą i grzybami nie może zabraknąć na żadnym Wigilijnym stole .U nas jemy je z pieczarkami w środku ,pieczarki sprawiają, że pierogi są lżejsze w smaku .

Dziś przedstawiam  sprawdzony przepis na pierogi. Pokażę jak przygotować je, aby na pewno się udały.

Jeśli chodzi o ciasto na pierogi to wszystko dokładnie krok po kroku opisałam tutaj .Kliknij w poniższy link i będziesz wiedzieć jak zrobić idealne ciasto czyli takie ,które nie będzie ani zbyt twarde ani też nie będzie się rozwalać czy pękać .

W tym linku przedstawiam też jak zrobić pierogi na słodko .Te też zawsze są u nas na Wigilijnym stole .

Najpyszniejsze ciasto na pierogi plus moja wersja podania ich na słodko .-WPISBLOGMAS NR.5 

Teraz zapraszam po przepis na idealny farsz do pierogów z kapustą .

SKŁADNIKI 

  • 800 g kapusty kiszonej
  • 750 g świeżych pieczarek
  • 2 średnie cebule
  • olej do smażenia
  • przyprawy : łyżeczka cukru, 3 małe liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, płaska łyżeczka pieprzu ,magie

PRZYGOTOWANIE 

Pieczarki kroimy a bardziej siekamy drobniutko i podsmażamy .Podsmażone odstawiamy na bok .

Kapustę kiszoną szatkujemy drobno i podsmażamy z przyprawami .

Pieczarki dodajemy do kapusty ,dodajemy trochę magie do smaku i dusimy pod przykryciem przez ok 20 minut na małym ogniu mieszając od czasu do czasu .

Gotowy farsz odstawiamy do wystygnięcia .

Gotowe .Zimny nakładamy na ciasto na pierogi i lepimy .

SMACZNEGO

You may also like

Post A Comment

Your email address will not be published.