DOMOWE ,KURCZAKOWE BURGERY
Elo witajcie w kolejnym wpisie kulinarnym .Dziś zrobimy razem pyszniaste burgery z kurczakiem .Do ich przygotowania wystarczy mięsko z kurczaka , buły oraz trochę świeżych warzyw i obowiązkowo keczup i majonez .Domowe burgery to idealna propozycja na pyszny i obiados na fanów kuchni amerykańskiej. Sprawdzą się one też świetnie jako kolacja.
Przygotowanie tych burgerów jest prostsze niż myślisz zresztą znasz mnie i wiesz ,że ja lubię proste ,szybkie przepisy .
Oki doki to co lecimy z przepisem
SKŁADNIKI
- 8 BUŁEK DO BURGERÓW
- 800 GRAM FILETA Z KURCZAKA
- PRZYPRAWA KNOR DO MIĘS
- JAJKO I BUŁKA TARTA
- ŚWIEŻE POMIDORY
- SAŁATA
- CZERWONA CEBULA
- OGÓRKI KANAPKOWE W PLASTERKACH ALE MOŻECIE TEŻ UŻYĆ ŚWIEŻEGO OGÓRKA JAKO ZAMIENNIK
- SER W PLASTRACH
- KECZUP I MAJONEZ
PRZYGOTOWANIE
Filety z kurczaka czyścimy , myjemy i kroimy jak na zwykłe kotlety .Nie rozbijamy go tłuczkiem bo mięso ma być grube.Doprawiamy przyprawą do mięsa ,a potem obtaczamy w jajku i bułce tartej jak na normalnego kotleta kurczakowego .
Smażymy na złoty kolor .
Bułki możemy grillować jeśli lubicie ale my wolimy tylko podgrzane więc rozgrzewam piekarnik do 180 stopni z termo obiegiem .
Na bułki układam po plasterku sera i wkładam bułki do rozgrzanego piekarnika i czekam aż ser się zacznie rozpuszczać .
Teraz warzywa .Myjemy je i pomidorki kroimy w plasterki ,cebulę obieram i też kroimy w plasterki.
Sałatę rwę na duże kawałki.
Ogórki najlepsze są te kanapkowe ze słoika .No bajeczne do tego zestawu
Gotowe ,podgrzane bułki wyciągamy z piekarnika i układamy na nich najpierw cebulę , potem sałatę ,na to mięso i potem pomidory , ogórka i znów cebulę .
Polewamy keczupem albo majonezem bądz robimy keczupowo-majonezowy mix i zamykamy burgera i SMACZNEGOOOO
Warzywa tutaj możecie sobie dawać jakie chcecie , jakie lubicie .Zamiast mięsa kurczakowego też możecie użyć np.wołowe .Wszystko zależy od tego co lubicie