Hoddogi w bułce czosnkowo-ziołowej
Witajcie wieczorową albo jak kto wwoli wczesno nocną porą.Przybywam do Was z mega rewelacyjnym przepisem na kolacje ale i też obiad w takiej nietypowej formie. Tak czy tak gwarantuje, że te Hoddogi będą rozpieszczać Wasze brzuszki i co więcej rozkochają Was smakiem w sobie.
Oki no to do dzieła. Lecimy ze składnikami
U mnie na 5 osób
6 bagietek czosnkowych.
12 parówek cienkich
1,5 świeżego zielonego ogórka
pomidorki najlepsze te małe chery jedno opak.
mix różnych sałat
ser tarty 1,5 paczki
majonez, keczup
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
Bagietki lekko rozchylamy ale delikatnie aby nie pękły.
Wersja numer jeden możemy keczupem, muszczarda czy majonezem posmarować bułki przed pieczeniem i na to układać wszystkie składniki a możemy też w wersji numer dwa posmarować po upieczeniu na wierzch.
W środek wkładamy troszkę sera tartego.
Na to wkładamy parówki.
Teraz znowu ser tarty.
Ogórka kroimy w małą kostkę a pomidorki na ćwiartki.
Piekarnik nagrzewamy do 180 st.
Ustawienie góra-dół bez termoobiegu.
Pieczemy nasze Hotdogi aż ser nam się ładnie stopi i bułki lekko zarumienia.
Uwaga abyśmy nie spiekli za bardzo tych bułek bo zrobią się kamienio Hotdogi a tego nie chcemy
Czas pieczenia u mnie ok 15 min ale każdy piekarnik piecze inaczej więc obserwujcie swoje buły
Po upieczeniu na gorące rozkładamy najpierw nasz mix sałat.
Potem pomidorki i ogórki.
Gotoweeee. Smacznego moi kochani
Jeśli przepis się spodobał to zostawta kucharce serducha, komentusie i udostępnijcie go u siebie