Oszukane gołąbki -pomysł na pyszny obiad
Gołąbki to bardzo popularna i mega smaczna potrawa na obiad . Nie ukrywając ich przygotowanie jest pracochłonne no ale zato mają mega pyszny smak .
Dziś chciałabym pokazać Wam gołąbki ale w nieco innym wydaniu .Mowa o oszukanych gołąbkach czyli mięsie mielonym z ryżem i kapustką pekińską w środku. Co więcej gołąbki te są bez zawijania w kapustę.
Zapraszam po przepis na oszukane gołąbki .
Składniki:
- 1. pół dość sporej kapusty pekińskiej
- 2. paczka mięsa mielonego z indyka -400g
- 3..jpół opakowania ryżu
- 4. przyprawa do mięsa
- 5 .bułka tarta
PRZYGOTOWANIE
- 1.Najpierw szatkujemy sobie drobno kapustę pekińską .Szatkujemy jej same ,zielone boki.
- 2. Teraz gotujemy ryż do miękkości w lekko osolonej wodzie .Uwaga aby nie rozgotować ryżu .bo będzie nam się rozwalał w mięsie .
- 3.Do miski wkładamy nasze mięso mielone i doprawiamy je przyprawą do mięsa Knorr.
- 4.Do mięsa dodajemy poszatkowaną kapustę oraz zimny ,wystudzony ryż .Nie wolno dodawać ciepłego .
- 5.Z mięsa teraz trzeba uformować dość spore ,okrągłe kotleciki .
- 6.uformowane kotleciki obtaczamy z każdej strony w bułce tartej .
- 6. Teraz czas usmażyć je na patelni z każdej strony na złoty kolor. Smażymy je na średnim ogniu gdyż są dość spore i nie chcemy aby z wierzchu się spiekły a w środku były nadal surowe .
- 7.Do powstałego tłuszczu ze smażenia kotlecików dodajemy teraz trochę przegotowanej wody oraz przyprawy typu ziarenka smaku ,
- 8.Gotujemy wywar na wolnym ogniu razem z kotlecikami ,tak wiecie podduszamy je a po chwili ,paru minutach dodajemy zasmażkę czyli zawiesinę z mąki i wody i dalej dusimy aż powstanie sos i nam fajnie zgęstnie .
Gotowe podajemy z ziemniaczkami i np.mizzerią czy buraczkami .
SMACZNEGO
JEŚLI MYŚLISZ, ŻE JESZCZE KOMUŚ MOŻE SIĘ TEN WPIS PRZYDAĆ, TO BĘDZIE MI BARDZO MIŁO, GDY:
polajkujesz go albo udostępnisz
zostawisz po sobie ślad w formie komentarza
zaobserwujesz mojego Facebooka oraz Instagrama