Szpinakowe cudo czyli makaron ze szpinakiem i kurczakiem .
Hejka kochani zawitało lato, temperatury coraz cieplejsze i to oznacza ,że czas na lekkie obiadki dlatego zapraszam Was dziś po prosty przepis na smaczny kulinarny sukces obiadowy . Do jego przygotowania wystarczy dosłownie parę składników . Przepis jest też bardzo prosty i na pewno uda się każdemu .
SKŁADNIKI
- OPAKOWANIE MAKARONU
- 2 KOSTKI MROŻONEGO SZPINAKU
- OPAKOWANIE SERA TARTEGO
- 500 GRAM PIERSI Z KURCZAKA
- PRZYPRAWA KNOR DO KURCZAKA
- 2 OPAKOWANIA ŚMIETANY 36 PROCENT .
- PÓŁ OPAKOWANIA SERA TARTEGO
- MĄKA
- SÓL
- CZOSNEK
PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie .Uwaga aby nie był zbyt miękki..
Kurczaka myjemy ,kroimy na małą kostkę ,doprawiamy przyprawą i obtaczamy w mące . Nie pomijajcie tego kroku z mąką .
Kurczak smażony w mące będzie bardzo miękki i soczysty a usmażony sam w przyprawie będzie bardziej wysuszony
Szpinak rozmrażamy ,przekładamy na patelnię ,doprawiamy ,solą ,pieprzem oraz czosnkiem .Ja daję dość sporo czosnku bo szpinak bardzo lubi czosnek .
Szpinak będzie smażył się dość szybko więc uwaga abyście go nie wysuszyli .Pod koniec smażenia dodajemy do niego śmietanę i zagęszczamy nią szpinak tworząc sos.
Na talerz nakładamy makaron ,polewamy szpinakowym sosem ,układamy usmażone kawałki kurczaka i posypujemy tartym serem .
SMACZNEGO
JEŚLI MYŚLISZ, ŻE JESZCZE KOMUŚ MOŻE SIĘ TEN WPIS PRZYDAĆ, TO BĘDZIE MI BARDZO MIŁO, GDY:
💖 polajkujesz go albo udostępnisz
💖 zostawisz po sobie ślad w formie komentarza
💖 zaobserwujesz mojego Facebooka oraz Instagrama