Kulinaria

Kolorowa jajecznica

By

Kolorowa jajecznica

Co jak co ale jajecznica na śniadanie to klasyk ,serwuje się nawet w hotelach i nie dziwi mnie to bo danie to zapewnia  nam niezbędną o poranku energię, szybko też syci.

Jajecznica jest też bardzo prosta w przygotowaniu. Ja jestem wielką fanką jajecznicy i mogłabym ją jeść kilka razy w tygodniu.

Najbardziej lubię wersję ze szczypiorkiem i pomidorkami ,które też podsmażam delikatnie .

No to co lecimy z przepisem 

SKŁADNIKI 

  • 6 JAJEK
  • POMIDORKI KOKTAJLOWE
  • ŚWIEŻY SZCZYPIOREK
  • CHUDY BOCZEK MALUTKI KAWAŁEK
  • SÓL I PIEPRZ DO SMAKU
  • MASŁO DO SMAŻENIA

PRZYGOTOWANIE 

Warzywa myjemy i pomidorki kroimy na połówki , szczypiorek szatkujemy .

Jajka rozbijamy do miseczki, doprawiamy solą i pieprzem oraz  mieszamy je łyżką aż nam się połączą .

Wlewamy na rozgrzaną patelnię . Jajecznicę najlepiej smażyć na maśle a nie oleju .

Gdy zaczyna delikatnie nam się ścinać to dodajemy boczek oraz warzywa i smażymy jeszcze chwilkę .

Ja wolę jajecznicę lekko ścięto dlatego szybko ściągam ją z patelni .

SMACZNEGO 

You may also like

Post A Comment

Your email address will not be published.