Kolorowa jajecznica
Co jak co ale jajecznica na śniadanie to klasyk ,serwuje się nawet w hotelach i nie dziwi mnie to bo danie to zapewnia nam niezbędną o poranku energię, szybko też syci.
Jajecznica jest też bardzo prosta w przygotowaniu. Ja jestem wielką fanką jajecznicy i mogłabym ją jeść kilka razy w tygodniu.
Najbardziej lubię wersję ze szczypiorkiem i pomidorkami ,które też podsmażam delikatnie .
No to co lecimy z przepisem
SKŁADNIKI
- 6 JAJEK
- POMIDORKI KOKTAJLOWE
- ŚWIEŻY SZCZYPIOREK
- CHUDY BOCZEK MALUTKI KAWAŁEK
- SÓL I PIEPRZ DO SMAKU
- MASŁO DO SMAŻENIA
PRZYGOTOWANIE
Warzywa myjemy i pomidorki kroimy na połówki , szczypiorek szatkujemy .
Jajka rozbijamy do miseczki, doprawiamy solą i pieprzem oraz mieszamy je łyżką aż nam się połączą .
Wlewamy na rozgrzaną patelnię . Jajecznicę najlepiej smażyć na maśle a nie oleju .
Gdy zaczyna delikatnie nam się ścinać to dodajemy boczek oraz warzywa i smażymy jeszcze chwilkę .
Ja wolę jajecznicę lekko ścięto dlatego szybko ściągam ją z patelni .
SMACZNEGO