Kulinaria

ROLADA MAKOWA Z CIASTA FRANSUSKIEGO 

By

ROLADA MAKOWA Z CIASTA FRANSUSKIEGO

Witajcie kochani w kolejnym słodkim przepisie .Dziś będzie szybki przepis na coś pysznego do kawki .

Ciasto francuskie można wykorzystać na bardzo wiele sposobów .Można zrobić z niego przepyszne ślimaczki z szynką i serem ,można też upiec smaczne ciastka z jabłkami i wiele innych pyszności .

Dziś pokażę Wam jak zrobić z niego roladę makową .

To co gotowi .Startujemy z przepisem .

SKŁADNIKI 

  • 1 opakowania ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie gotowej masy makowej Oetker
  • 1 jajko
  • polewa czekoladowa
  • kolorowe posypki

PRZYGOTOWANIE

Ciasto francuskie rozwijamy. Smarujemy na jego całości delikatnie masą makową .Teraz zwijamy dość ciasno w rulonik .Smarujemy naszą roladkę roztrzepanym jajkiem najlepiej przy użyciu pędzelka kuchennego .

Pieczemy w 180st przez ok 25-30 min z termo obiegiem .Uwaga każdy piekarnik piecze inaczej dlatego sprawdzajcie swoją roladę w piekarniku .

Gotowa jest wtedy gdy się ładnie zarumieni .

Upieczoną możecie wystudzić na kratce do pieczenia i posypać cukrem pudrem albo udekorować polewą czekoladową i posypać posypką .Nie jest to konieczne jeśli nie lubicie .

SMACZNEGO 

You may also like

Post A Comment

Your email address will not be published.