ROLADA MAKOWA Z CIASTA FRANSUSKIEGO
Witajcie kochani w kolejnym słodkim przepisie .Dziś będzie szybki przepis na coś pysznego do kawki .
Ciasto francuskie można wykorzystać na bardzo wiele sposobów .Można zrobić z niego przepyszne ślimaczki z szynką i serem ,można też upiec smaczne ciastka z jabłkami i wiele innych pyszności .
Dziś pokażę Wam jak zrobić z niego roladę makową .
To co gotowi .Startujemy z przepisem .
SKŁADNIKI
- 1 opakowania ciasta francuskiego
- 1 opakowanie gotowej masy makowej Oetker
- 1 jajko
- polewa czekoladowa
- kolorowe posypki
PRZYGOTOWANIE
Ciasto francuskie rozwijamy. Smarujemy na jego całości delikatnie masą makową .Teraz zwijamy dość ciasno w rulonik .Smarujemy naszą roladkę roztrzepanym jajkiem najlepiej przy użyciu pędzelka kuchennego .
Pieczemy w 180st przez ok 25-30 min z termo obiegiem .Uwaga każdy piekarnik piecze inaczej dlatego sprawdzajcie swoją roladę w piekarniku .
Gotowa jest wtedy gdy się ładnie zarumieni .
Upieczoną możecie wystudzić na kratce do pieczenia i posypać cukrem pudrem albo udekorować polewą czekoladową i posypać posypką .Nie jest to konieczne jeśli nie lubicie .
SMACZNEGO