Kulinaria

LECZO

By

Witajcie w kolejnym wpisie kulinarnym .Dziś zapraszam Was po przepis na sycące ,pyszne leczo.

Takie leczo to rewelacyjny pomysł na obiad chłodną ,zimową porą bo idealnie rozgrzewa .

Leczo można jeść z ryżem choć my wolimy pieczywem lub zajadać po prostu samo. 

SKŁADNIKI 

  • 3 CZERWONE PAPRYKI
  • 2 DUŻE CEBULE
  • KIEŁBASA U MNIE PODWAWELSKA KRAKUS 500 GRAM
  • OLEJ
  • 3 CUKINIE
  • 500 GRAM PIECZAREK
  • 2 OPAKOWANIA KNORR LECZO

PRZYGOTOWANIE 

Myjemy warzywa .Paprykę czyścimy z nasion i kroimy w paseczki .

Cebulę obieramy i szatkujemy .

Cukinię kroimy w kostkę .

Kiełbasę kroimy w kostkę razem ze skórką .

Pieczarki kroimy na kawałki i smażymy.

Na patelni podsmażamy kiełbasę i w trakcie smażenia dodajemy cebulkę i potem dusimy to razem tak długo aż cebulka zmięknie .

Paprykę i cukinię smażymy do miękkości .

Warzywa ,pieczarki  oraz kiełbasę przekładamy do wysokiego garnka zalewamy sosem Knorr i dusimy pod przykryciem ok 15 min na wolnym ogniu .

Gotowe

You may also like

Post A Comment

Your email address will not be published.