Witajcie w kolejnym wpisie kulinarnym .Dziś zapraszam Was po przepis na sycące ,pyszne leczo.
Takie leczo to rewelacyjny pomysł na obiad chłodną ,zimową porą bo idealnie rozgrzewa .
Leczo można jeść z ryżem choć my wolimy pieczywem lub zajadać po prostu samo.
SKŁADNIKI
- 3 CZERWONE PAPRYKI
- 2 DUŻE CEBULE
- KIEŁBASA U MNIE PODWAWELSKA KRAKUS 500 GRAM
- OLEJ
- 3 CUKINIE
- 500 GRAM PIECZAREK
- 2 OPAKOWANIA KNORR LECZO
PRZYGOTOWANIE
Myjemy warzywa .Paprykę czyścimy z nasion i kroimy w paseczki .
Cebulę obieramy i szatkujemy .
Cukinię kroimy w kostkę .
Kiełbasę kroimy w kostkę razem ze skórką .
Pieczarki kroimy na kawałki i smażymy.
Na patelni podsmażamy kiełbasę i w trakcie smażenia dodajemy cebulkę i potem dusimy to razem tak długo aż cebulka zmięknie .
Paprykę i cukinię smażymy do miękkości .
Warzywa ,pieczarki oraz kiełbasę przekładamy do wysokiego garnka zalewamy sosem Knorr i dusimy pod przykryciem ok 15 min na wolnym ogniu .
Gotowe