JABŁKA PRAŻONE NA MIODZIE Z ORZESZKAMI -IDEALNY DODATEK DO OWSIANKI I DESERÓW
Jabłka na rynku sprzedażowym dostępne są całym rokiem . Możemy przygotować i jeść je na wiele sposobów. Potarte, zmiksowane, upieczone, ususzone czy ugotowane w kompocie . Są też super dodatkiem do słodkich deserów, ciast lub zup owocowych. Bardzo dobrze komponuję się też z mięsem .
Dziś chciałam zaprosić Was po przepis na prażone jabłka w miodzie z dodatkiem orzechów .Takie jabłuszka sprawdzą się super jako dodatek do owsianki czy deseru np z jogurtem albo po prostu same jak złapie nas głód na małe ,słodkie co nieco .
Gwarantuję ,że jak posmakujecie to zakochacie się w tym smaku .
SKŁADNIKI
- 4 jabłka
- sok z jednej cytryny
- płynny miód
- garść orzechów włoskich
PRZYGOTOWANIE
Jabłka myjemy i obieramy ze skórki a potem kroimy w małą kosteczkę .
Na patelnie wlewamy troszkę miodu oraz wyciśnięty sok z cytryny .
Dodajemy jabłka i smażymy je do miękkości razem z miodem i sokiem z cytryny .
Orzechy siekamy drobno i dodajemy je do jabłek tak ok 2-3 min przed końcem prużenia .
Możemy podawać je na ciepło prosto z patelni jak i na zimno do deserów .
SMACZNEGO
JEŚLI MYŚLISZ, ŻE JESZCZE KOMUŚ MOŻE SIĘ TEN WPIS PRZYDAĆ, TO BĘDZIE MI BARDZO MIŁO, GDY:
💖 polajkujesz go albo udostępnisz
💖 zostawisz po sobie ślad w formie komentarza
💖 zaobserwujesz mojego Facebooka oraz Instagrama