Kulinaria

JABŁKA PRAŻONE NA MIODZIE Z ORZESZKAMI -IDEALNY DODATEK DO OWSIANKI I DESERÓW 

By

JABŁKA PRAŻONE NA MIODZIE Z ORZESZKAMI -IDEALNY DODATEK DO OWSIANKI I DESERÓW 

Jabłka na rynku sprzedażowym dostępne są całym rokiem . Możemy przygotować i jeść je na wiele sposobów. Potarte, zmiksowane, upieczone, ususzone czy ugotowane w kompocie . Są też super dodatkiem do słodkich deserów, ciast lub zup owocowych. Bardzo dobrze komponuję się też z mięsem .

Dziś chciałam zaprosić Was po przepis na prażone jabłka w miodzie z dodatkiem orzechów .Takie jabłuszka sprawdzą się super jako dodatek do owsianki czy deseru np z jogurtem albo po prostu same jak złapie nas głód na małe ,słodkie co nieco .

Gwarantuję ,że jak posmakujecie to zakochacie się w tym smaku .

SKŁADNIKI 

  • 4 jabłka
  • sok z jednej cytryny
  • płynny miód
  • garść orzechów włoskich

PRZYGOTOWANIE 

Jabłka myjemy i obieramy ze skórki a potem kroimy w małą kosteczkę .

Na patelnie wlewamy troszkę miodu oraz wyciśnięty sok z cytryny .

Dodajemy jabłka i smażymy je do miękkości razem z miodem i sokiem z cytryny .

Orzechy siekamy drobno i dodajemy je do jabłek  tak ok 2-3 min przed końcem prużenia .

Możemy podawać je na ciepło prosto z patelni jak i na zimno do deserów .

SMACZNEGO 

JEŚLI MYŚLISZ, ŻE JESZCZE KOMUŚ MOŻE SIĘ TEN WPIS PRZYDAĆ, TO BĘDZIE MI BARDZO MIŁO, GDY:

💖  polajkujesz go albo udostępnisz
💖  zostawisz po sobie ślad w formie komentarza
💖  zaobserwujesz mojego Facebooka oraz Instagrama 

You may also like

Post A Comment

Your email address will not be published.