Kulinaria

Idealne ,kruche ciasteczka-to może się udać -moje 4 tajniki

By

Idealne ,kruche ciasteczka-to może się udać -moje 4 tajniki

Przybywam z postem kulinarnym .

Domowe ,maślane ciasteczka chyba uwielbia każdy prawda 😉. Obojętnie czy do kawy, czy herbaty albo tak po prostu na deser .Są też świetną alternatywą na coś dobrego gdy spodziewamy się gości zwłaszcza z dziećmi.

Idealne też jako dodatek do szkolnego ,drugiego śniadania .

Zapewniam, że znikną w mig ze stołu .😘

Jednak zrobić samemu takie ciacha aby nie były zbyt twarde, czy też w drugą stronę zbyt miękkie ? a do tego pięknie jeszcze pachniały maślanym smakiem? Znacie to ? Znacie prawda bo mega chrupiące i super maślane ciastka wcale nie jest prosto upiec …  Wiem co mówię bo kombinowałam na wiele sposobów i stale mi coś w tych ciastkach nie pasowało do momentu aż odkryłam, że
➡️ po pierwsze bardzo ważne jest ucieranie masła na puch (im lżejszy puch tym lepsze ciastka )No i tutaj fakt trzeba się napracować bo ucieranie masła to czasochłonne zajęcie ale bardzo ważna rzecz więc na prawdę polecam tutaj zadbać aby masło było utarte na prawdę porządnie ✅❤
▶️Dwa ciastka z piekarnika wyciągamy i studzimy uwaga na kartce do pieczenia. Dzięki temu nie będą nam parować od dołu, nie zmiękną i pozostaną super chrupkie .✅❤.
➡️Trzy nie mogą też być zbyt cienkie bo będą zbyt twarde .Najlepsza grubość to według mojego testowania 1,5-2 cm
➡️Cztery warto zainwestować w puszkę do przechowywanie ciastek gdyż w niej będą świeże nawet przez nawet i tydzień.
Sprawdzone ✅❤
..
Okej no to na tyle wskazówek. Są to wskazówki według mojego traktowania i obserwacji i nie każdy musi z nimi zgadzać .
JEŚLI MYŚLISZ, ŻE JESZCZE KOMUŚ MOŻE SIĘ TEN WPIS PRZYDAĆ, TO BĘDZIE MI BARDZO MIŁO, GDY:

💖 polajkujesz go albo udostępnisz
💖 zostawisz po sobie ślad w formie komentarza
💖 zaobserwujesz mojego Facebooka oraz Instagrama

You may also like

Post A Comment

Your email address will not be published.