Owsianka z dodatkiem prażonych jabłek na miodzie .
Owsianka dla mnie zawsze jest rewelacyjna na śniadanie zimową porą .Idealnie syci ,dodaje energii no i nigdy się nie nudzi bo można ją za każdym razem urozmaicać o inne dodatki .A to jabłka a to maliny a to bakalie albo jedno i drugie .Posypana cynamonem czy tartą czekoladą jest jeszcze pyszniejsza .
Jeśli lubicie połączenie jabłka z owsianką to mam dla Was szybki przepis na bardzo smaczne i sycącą śniadanie albo kolację jak kto woli .
SKŁADNIKI
Owsianka
mleko
2 duże jabłka
2 czubate łyżki miodu
sok z jednej cytryny
garść orzechów włoskich
cynamon
PRZYGOTOWANIE
Owsiankę gotujemy na mleku.
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.
Na patelni rozpuszczamy miód oraz sok z cytryny.
Dodajemy jabłka i smażymy je przez klika minut aż ładnie zmiękną mieszając co jakiś czas.
Pod koniec smażenia dodajemy poszatkowane orzechy (możecie orzechy pominąć jeśli nie lubicie) i smażymy jeszcze chwilę jabłka razem z orzechami.
Gotowa owsianke przekładamy do miseczki, dodajemy jabłka z orzechami i posypujemy cynamonem.
Smacznego